伊莉討論區

標題: 前田敦子 棄偶像包袱不介意演床戲 [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2015-12-12 12:03 AM     標題: 前田敦子 棄偶像包袱不介意演床戲

日本人氣組合AKB48第一代一姐前田敦子,3年前離隊後就全力向女演員方面發展,為咗要做實力演員,前田仲拋下AKB時代嘅偶像包袱,喺剛喺香港上映嘅電影《愛的成人式》中又演床戲又煲煙,佢接受《蘋果》電郵訪問時話:「我覺得並唔係賣弄色情,係順應劇情發展嘅需要先至發生,所以我完全接受。不過,我只係怕家人唔鍾意,尤其係爸爸。」

片中前田同男星松田翔太演繹一個80年代戀愛故事,前田話好鍾意80年代偶像,曾經係偶像嘅佢,近日參與咗AKB十周年演出,離隊3年,前田最大改變係乜呢?佢話:「做偶像有固定形象,始終離不開偶像框架,但現時身為演員,乜角色都可以做,可塑性越高能夠發揮嘅機會就越多。好似今次角色要演床戲又煲煙,仲要墮胎,做偶像時就唔可能。」

片中松田翔太演前田男友,佢仲一腳踏兩船,現實中前田個演員男友尾上松也,都曾被指背住佢咀其他女人,問前田如果男友劈腿,佢會唔會原諒?前田話:「呢個假設性問題,我當然會答唔會原諒,但若果事情臨到自己身上,又唔知會唔會心軟,尤其感情好深的話,唔係話分就分。」前田同佢演嘅繭子一角又有乜相似之處?佢稱:「對住心愛嘅人,總會有唔同表現,將自己最好一面展示,雖然好似雙面人咁,但女孩子都係一樣,我自己都係。」

心得:前田敦子越來越成熟,演技也越來越出色,相信快有可為了。

[attach]112105311[/attach][attach]112105313[/attach][attach]112105314[/attach][attach]112105315[/attach][attach]112105319[/attach][attach]112105316[/attach][attach]112105318[/attach][attach]112105317[/attach]

作者: oscar13    時間: 2015-12-12 12:50 AM

若有演出的機會當然可以多嘗試阿
對演技一定有幫助的
好好加油吧

作者: a5720104    時間: 2015-12-12 11:01 AM

能這樣想對演技一定有幫助
她就好好加油吧
讓自己更上層樓
作者: zogol    時間: 2015-12-12 12:38 PM

角色上的突破也是一種好的挑戰。
作者: a22058126    時間: 2015-12-16 01:08 AM

長的蠻可愛的真是期待以後的發展阿
作者: BC0951049    時間: 2015-12-16 02:16 AM

反正最後都會進入AV界的知道嗎
作者: wow71    時間: 2015-12-23 11:04 PM

作者: snake010    時間: 2015-12-23 11:23 PM

過氣老妹只能照這樣子勃版面了阿
作者: pear714529    時間: 2015-12-27 12:51 PM

再過幾年,會開始不嫌棄演媽媽了
作者: iisguagua    時間: 2015-12-28 04:03 PM

《愛的成人式》演的算是還不錯, 想轉型就不要太在意嘍!
作者: axdes91286    時間: 2016-1-9 04:39 PM

作者: oate    時間: 2016-1-9 05:36 PM

加油
想突破包袱就要努力

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://www37.eyny.com/) Powered by Discuz!